Fulfilment voor kleine webshops

In de opstartfase van jouw webshop zijn er een hoop dingen die jij moet regelen. Denk hierbij aan het maken en onderhouden van een website, het laten produceren van jouw producten, het promoten van jouw webshop en het fulfilment. Om veel tijd voor jou te besparen nemen wij die laatste, het fulfilment, op ons.

Uit eigen ervaring weten wij dat andere fulfilment bedrijven niet altijd bieden wat een startende webshop zoekt. Lees in deze blog hoe dat wij het uitbesteden van het fulfilment ook voor kleine webshops interessant maken.

IS UITBESTEDEN VAN HET FULFILMENT INTERESSANT VOOR KLEINE WEBSHOPS?​

Er is geen betere raad dan voorraad

Een ideaal scenario voor startende en dus kleine webshops, is dat jouw producten direct storm lopen. Een vereiste hiervoor is dat je genoeg voorraad hebt. Het nadeel hiervan is dan wel weer dat je opslag moet vinden voor al deze producten, de huur van een opslag voor al jouw producten kan erg hoog oplopen. Een fulfilment center heeft de beschikking over een grote loods, het heeft nou eenmaal opslag nodig voor meerdere webshops. Op deze manier wordt de kostprijs voor de opslag van jouw producten een stuk lager. Bij TRL Fulfilment zit deze lagere kostprijs verwerkt in het van te voren afgesproken all-in tarief, er zitten dus geen addertjes onder het gras. Naast dat het een stuk voordeliger is, kan je er ook vanuit gaan dat de opslag en voorraadbeheer zeer zorgvuldig gaan bij een fulfilment center.

Waarom TRL Fulfilment?

TRL Fulfilment heeft een efficiënte manier gevonden om de opslag van jouw producten te regelen. Door de voorraad te koppelen aan locaties in ons magazijn, kunnen wij ten alle tijden controleren of de voorraad in ons systeem gelijk is aan de daadwerkelijke voorraad. In ons voorraadsysteem Picqer is de voorraad gemakkelijk door jou te bekijken. Zo kan je jouw voorraad toch in de gaten houden en genoeg tijd overhouden voor de overige taken die komen kijken bij het opstarten van een webshop. 

Verwerken van orders​

De meeste kleine webshops hebben in hun opstartfase nog niet veel orders per dag te verwerken, het uitbesteden van fulfilment lijkt dan ook niet een logische stap. Het verwerken van slechts enkele orders per dag neemt echter ook al veel tijd in beslag die jij veel beter kan steken in het laten groeien van jouw webshop. Wanneer wij het fulfilment van jou overnemen hoef jij je geen zorgen meer te maken over het verzamelen van de juiste producten, het aanpassen van de voorraad en het inpakken van de bestellingen. Dit wordt dan allemaal door ons, op een efficiënte en zorgvuldige manier gedaan. Doordat TRL Fulfilment handmatig inpakt, hoef jij je ook geen zorgen te maken dat jouw webshop haar persoonlijke eigenschap verliest. Wil jij een persoonlijke toevoeging aan elke bestelling meegeven? Geen probleem! Uit ervaring weten wij dat concurrenten dit niet doen, wij vinden een persoonlijke aanpak juist erg belangrijk.

Levering van de bestellingen​

Als kleine zelfstandige webshop is het moeilijk om gunstige contracten met vervoerders af te sluiten. Voor hen is het niet rendabel om een late cut-off tijd af te spreken voor slechts enkele zendingen tijdens de opstartfase van jouw webshop. Wanneer jij het fulfilment door ons laat regelen, komen al de bestellingen via jouw webshop op de grote hoop terecht. Wij verzenden voor meerdere webshops pakketten dus is het voor vervoerders interessant om met ons een contract af te sluiten. Wij kunnen de gunstige cut-off tijden wel garanderen voor zowel binnen- als buitenland en jij daardoor dus ook. Verder nemen de tarieven voor het versturen van producten natuurlijk ook af wanneer er meer wordt verstuurd. Wij kunnen dus voordelige verzendkosten garanderen, die kleine webshops waarschijnlijk niet kunnen garanderen. De latere cut-off tijd en de lagere verzendkosten in het binnen- en buitenland dragen beide bij aan de groei van jouw webshop. Zo kan jouw webshop in zowel het binnen- als het buitenland blijven groeien. 

Klantenservice wordt gemakkelijker​

Een goede klantenservice is zeer belangrijk voor kleine webshops. Zijn de klanten tevreden met wat jij hen levert, dan zullen ze terugkomen en jouw webshop aanraden aan iedereen. Wanneer wij het fulfilment overnemen van jou, heb jij meer tijd over voor klantenservice. Hebben jouw klanten een vraag? Dan kan jij deze zeer snel beantwoorden, omdat wij te allen tijde persoonlijk contact met elkaar behouden. Verder zijn de late cut-off tijden en de voordelige verzendkosten ook onderdeel van de klantenservice die jij jouw klanten kan bieden wanneer wij het fulfilment voor jou regelen. 

Is uitbesteden van het fulfilment interessant voor kleine webshops?​

Zeker weten! Het bespaart jou vooral veel tijd die jij beter kan steken in de groei van jouw bedrijf en de klantenservice. Daarnaast zijn onze all-in tarieven zeer gunstig, het bespaart jou dus ook nog eens geld. Laat ons voor jouw fulfilment verzorgen, dan kan jouw webshop blijven groeien! Neem contact met ons op als jij meer info wilt over onze fulfilment!

WIL JE MEER WETEN OVER ONZE SERVICES?