Wat is fulfilment?

Wij van TRL Fulfilment zijn een jong, maar snel groeiend fulfilment center. Door ervaring te hebben met het beheren van een webshop weten wij precies wat jij en jouw webshop nodig hebben om de logistiek van jouw webshop perfect te laten verlopen. 

In dit blog vertellen wij jou in het kort alles wat je moet weten

WAT BETEKENT FULFILMENT?​

Simpel gezegd: alles wat er achter de schermen van een webshop gebeurt op het gebied van orders verwerken. 

Wat doet een fulfilment center dan?​

Fulfilment van TRL bestaat uit een aantal stappen die ervoor zorgen dat het voor jou alleen maar makkelijker wordt om een webshop te beheren:

 1. Wij doen de ontvangst van jouw producten;
 2. Vervolgens slaan wij jouw producten op;
 3. Daarnaast verwerken wij de orders die op jouw webshop worden geplaatst;
 4. Wij pakken de bestelde producten zorgvuldig in;
 5. Hierna versturen wij de producten naar jouw klanten;
 6. Tot slot verwerken wij eventuele retouren.

De service van een center bestaat uit elke stap in het proces, dus van het online bestellen door jouw klant, tot aan de verzending van het pakketje naar jouw klant. Ook worden eventuele retourneringen netjes verwerkt. Dit zorgt ervoor dat jij je volledig kan focussen op het laten groeien van jouw webshop, alles eromheen doen wij!

Wat is het verschil tussen een fulfilment center en bedrijf?​

Een fulfilment center is simpelweg de locatie waar het verwerken van jouw producten en orders gebeurt. In ons geval is dat in Dordrecht. Wij zijn strategisch gelokaliseerd in de buurt van een snelweg om voor efficiënte logistiek van jouw webshop te zorgen.

Een fulfilment bedrijf is het bedrijf dat de verwerking van jouw producten en orders verzorgt, TRL biedt deze service aan en is daarom dan ook zo’n bedrijf. 

Wat is het verschil tussen e-fulfilment en fulfilment?​

Fulfilment in het algemeen is het verwerken van producten en orders voor alle soorten winkels, dus zowel fysiek als webshops. E-fulfilment focust zich alleen op webshops. TRL focust zich alleen maar op de logistiekvan webshops en zou daarom dan ook een e-fulfilment bedrijf genoemd kunnen worden. 

Waarom kiezen voor het uitbesteden van de logistiek achter mijn webshop?​

 • Uitbesteden bespaart tijd: de voornaamste reden om de logistiek van jouw webshop uit te besteden is dat het jou ontzettend veel nuttige tijd bespaart die jij veel beter kan steken in het laten groeien van jouw webshop. Het logistieke proces achter jouw webshop wordt volledig door ons geregeld, dus van opslag tot verzending, wij verzorgen het.                
 • Uitbesteden is voordeliger: doordat een fulfilment center vele producten per dag verstuurt heeft het vaak korting bij de vervoerders. Hierdoor kunnen zij een dusdanig lage prijs per pakket aanbieden, wat jij zelf niet zou kunnen veroorloven.                                                                      
 • Opslag vinden voor jouw webshop is niet nodig: jouw producten worden door de vervoerder bij ons afgeleverd en vervolgens door ons opgeslagen. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over de opslag van jouw producten, dat gebeurt allemaal in ons magazijn. 
 • Efficiëntie in elke stap van het proces door ervaring: doordat wij dag in dag uit bezig zijn met het inslaan en opslaan van jouw producten, verwerken en inpakken van de orders en het verwerken van de retouren gaan wij met de dag efficiënter te werk. Hierdoor kan jouw webshop  blijven groeien.
 • Een dag ziek zijn of vrij willen nemen is geen probleem: mocht jij een dag ziek zijn of een lekkere vrije dag willen nemen, geen probleem! Het ontvangen van jouw producten, gereed maken van de orders en het eventuele verwerken van de retouren kan gewoon doorgaan.

 Is de logistiek uitbesteden gunstig voor mijn webshop?​

Het uitbesteden van de logistiek van jouw webshop is om de bovengenoemde redenen altijd een goede keuze, ook al ben je een kleine webshop. Wil je toch weten of het uitbesteden van het logistieke proces ook voor jou gunstig is, reken dan uit wat het jou kost om een order volledig te verwerken. Denk hierbij aan de kosten voor opslag, verpakkingsmateriaal, personeelskosten etc. Tel dit vervolgens bij elkaar op en vergelijk dit met de gemiddelde tarieven die op onze website staan. Wil je exact weten wat het jou gaat kosten om gebruik te maken van onze fulfilment service? Vraag dan een offerte aan!

WIL JE MEER WETEN OVER ONZE SERVICES?